Myymälä auki maanantaisin klo 9-17 & torstaisin klo 11-18 

Ensimmäisten paljasjalkakenkien käyttöönotto - mitä on hyvä huomioida

Paljasjalkakenkien käyttö kannattaa aloittaa vähitellen. Alkuun jalkojen ja myös selän lihakset voivat kipeytyä. Tämä johtuu siitä, että jalan lihakset pääsevät ihan erilailla toimimaan ja liikkumaan kun kenkien pohja antaa myöten ihan erilailla, kuin tavallisten kenkien kovat pohjat.

Mitä on hyvä huomioida kun ottaa ensimmäistä kertaa käyttöön paljasjalkakengät?

Paljasjalkakenkien käyttö kannattaa aloittaa vähitellen. Alkuun jalkojen ja myös selän lihakset voivat kipeytyä. Tämä johtuu siitä, että jalan lihakset pääsevät ihan erilailla toimimaan ja liikkumaan kun kenkien pohja antaa myöten ihan erilailla, kuin tavallisten kenkien kovat pohjat. Vähän sama kuin lähtisit ekaa kertaa salille treenaamaan, niin sen lisäksi, että saat hien pintaan, niin myös kipeät lihakset.

Jalkojen lihakset vaativat totuttelua uuteen liikerataan tottuessa. Voi mennä helposti pari viikkoa siihen, että totuttelet uusiin kenkiin. Tämä on ihan normaalia eikä kipeytyvistä lihaksista kannata säikähtää. Voit alkuun vaihdella paljasjalkakenkien ja tavallisten kenkien välillä. Käydä vaikka kauppareissut paljasjalkakengillä. Jos kivut jatkuvat pidempään, silloin kannattaa lopettaa paljasjalkakenkien käyttö hetkeksi ja tarvittaessa ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, esimerkiksi jalkaterapeuttiin tai fysioterapeuttiin. He osaavat tarvittaessa auttaa esimerkiksi askelluksen korjaamisessa.

ALLA ON LYHYET OHJEET PALJASJALKAKENKIEN KÄYTTÖÖNOTTOON:

  • Aloita asteittain: Älä käytä paljasjalkakenkiä heti täysillä. Aloita lyhyillä kävelyillä tai harjoituksilla, ja lisää aikaa vähitellen.
  • Vahvista jalkalihaksia: Paljasjalkakengät aktivoivat jalkalihaksia enemmän kuin perinteiset kengät. Vahvista jalkojasi tekemällä myös jalkajumppaa ja venytyksiä.
  • Tutustu oikeaan tekniikkaan: Keskity luonnolliseen kävelyyn. Pidä selkä suorana, ota lyhyitä askelia ja astu kevyesti koko jalkapohjalla.
  • Harjoittele erilaisilla pinnoilla: Kävele erilaisilla pinnoilla, kuten ruoholla, hiekalla tai kivikolla, totuttaaksesi jalkasi erilaisiin alustoihin.
  • Kuuntele kehoasi: Paljasjalkakenkien käytön tulisi tuntua mukavalta eikä aiheuttaa kipua. Kuuntele kehoasi ja anna sille aikaa sopeutua uuteen käyttökokemukseen.
  • Vältä liian nopeaa siirtymistä: Älä siirry liian nopeasti perinteisistä kengistä paljasjalkakengille. Anna jaloillesi aikaa tottua uusiin kenkiin.
  • Ole varovainen terävien esineiden kanssa: Koska paljasjalkakengät eivät tarjoa samanlaista suojaa kuin perinteiset kengät, ole varovainen terävien esineiden kanssa, kuten lasinsirpaleiden tai kivien.

  • Tarkkaile jalkaterveyttäsi: Jos koet jatkuvaa epämukavuutta, kipua tai muita ongelmia, keskeytä paljasjalkakenkien käyttö ja konsultoi tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaista.

Näillä ohjeilla voit tehdä paljasjalkakenkien käytöstä positiivisen kokemuksen ja nauttia niiden tarjoamista eduista.

Ota askel parempaan jalkaterveyteen jalan muotoisilla paljasjalkakengillä!

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit