Myymälä auki maanantaisin klo 9-17 & torstaisin klo 11-18 

Kuinka valita oikean kokoiset paljasjalkakengät?

Oikean kokoisten kenkien löytäminen voi olla vaikeaa ja aikaa vievää. Pelkän kokonumeron sijaan kannattaa verrata omia mittojaan kengän sisämittaan. Koska sekä jalat, että kengät ovat eri mallisia ja jalkoja on yhtä monta kuin ihmisiäkin, selviää itselle paras malli lopullisesti vasta sovittamalla. Lue lisää...

Oikean kokoisten kenkien löytäminen voi olla vaikeaa ja aikaa vievää. Pelkän kokonumeron sijaan kannattaa verrata omia mittojaan kengän sisämittaan. Valmistajilla on omanlaisensa mitoitukset, eivätkä eri valmistajien koot useinkaan ole verrattavissa suoraan toisiinsa.

Koska sekä jalat, että kengät ovat eri mallisia ja jalkoja on yhtä monta kuin ihmisiäkin, selviää itselle paras malli lopullisesti vasta sovittamalla. Sovita siis uusia kenkiä rauhassa sisätiloissa ennen kuin otat ne käyttöön. Sopiva kenkä istuu jalkaan kantapäästä napakasti. Kantapää ei saisi hölskyä, sillä siinä tapauksessa joudut kipristämään varpaita pitääksesi kengän jalassa. Sen sijaan varpailla on oltava riittävästi tilaa ympärillään. Kengän kärkeen olisi hyvä jäädä tilaa noin etusormen leveyden verran ja varpaita täytyisi pystyä levittämään. Jos kantapää hölskyy, mutta varpaiden edessä on sopivasti tilaa, on kengän malli sinulle epäsopiva.

Lohdutuksen sanoina voin kertoa, että kun viimein löydät itsellesi sopivan kenkämerkin, on kenkien ostaminen jatkossa huomattavasti helpompaa. Paljasjalkakengissä on nykyään niin paljon valikoimaa, että varmasti löydät itsellesi sopivat kengät niin koon kuin ulkonäönkin puolesta. Äläkä epäröi kysyä meiltä kauppiailta apua oikean kengän löytämiseen, autamme mielellämme sinua!

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit